28.RC Rally Tábor

10.06.2012 17:07

Soutěž konaná dne 9.6.2012 se odjela za střídavého počasí na třech různých površích v areálu Táborské zravotní školy. Během dne se několikrát vystřídalo slabé mrholení se zataženou oblohou a párkrát vykouklo i slunce, které nás potěšilo svou přítomností i během vyhlášení. 

Výběr pneu nebyl vůbec jednoduchý, protože společně s rychlým asfaltem, prašnou i mokrou šotolinou se na trati vyskytoval i velmi kuzký umělý povrch "červeného šílenství".

 

První rychlostní zkoušku vyhrál favorizovaný Petr Pavlát (TA01, Toyota Celica) před Ondrou Němcem (Xray T2 007, Škoda Fabia) a Alešem Horákem (Xray T3, Peugeot 207 S2000), Petr Pavlát na začátek soutěže zvolil ARP dash, namísto prořezávaných ARP blocků, které použili soupeři. Ovšem během následujících RZ přezul a využil stejné pneu.

 

Druhou RZ vyhrál Aleš Horák, pronásledovaný Honzou Brichem (Xray T2 007, Mitsubishi Lancer evoX) a Ondrou Němcem, všichni tři s rozdílem do jedné vteřiny! (rozdíl mezi prvním a druhým činil 9 setin vteřiny!)

 

Třetí RZ nejrychleji zajel Petr Pavlát před Petrem Havlíkem (Xray T2, Citroen Xara wrc) a Honzou Brichem. Mezi vozy s jednou poháněnou nápravou byl průběžně nejrychlejším jezdcem Tomáš Šena (Honda Civic). 

 

Čtvrtou RZ vyhrál opět Petr Pavlát, za ním dojeli Petr Havlík a Ondra Němec.

 

V páté RZ se na prvním místě nic nemění, na druhém místě zajel Jirka Hadrava (Xray T2, Citroen Xara wrc) a na třetím Honza Brich.

 

I šestá RZ proběhla pod taktovkou Petra Pavláta, který si tak upevnil své vedení na druhého Honzu Bricha, který ztrácel už 24s, třetím mužem průběžného pořadí byl Petr Havlík se ztrátou 0,5s, ovšem v RZ byl ryhlejším Jirka Hadrava, který tak zmenšil svoji ztrátu na Havlíka na pouhých 48setin vteřiny.

 

V sedmé RZ vyhrál velmi těsně Jirka Hadrava nad Honzou Brichem a Petrem Pavlátem (všichni s rozdílem pod desetinu vteřiny). Průběžně nejrychlejším seniorem byl zároveň nejrychlejší muž závodu Petr Pavlát. Na třetí příčce průběžného pořadí si vyměnil místo Jirka Hadrava s Petrem Havlíkem.

 

V osmé RZ jel nejrychleji Honza Brich, za ním Petr Pavlát a Jirka Hadrava.

 

Devátou RZ vyhrál také Honza Brich s náskokem skoro tří sekund na Jirku Hadravu a osmi na Petra Pavláta.

 

Destátá RZ, tedy poslední RZ dne se jela jako Power Stage (prvních 10 jezdců jelo v obráceném pořadí), na start se tedy jako první postavil Filip Strahal.

Za Power Stage si nejvíc bodů připsal Petr Pavlát, dva body získal Honza Brich a jeden bonusový bod si odvezl Jirka Hadrava. V poslední RZ měl smůlu Ondřej Němec, který se díky technickým problémům propadl z 6. na 9. místo.

 

Celkové výsledky naleznete zde: https://www.rc-tabor.com/Online/2012/28_Tabor/Online.html

 

 

Tým wave action získal první místo v kategorii týmů. Jezdci týmu si odvezli body za 2.místo H.Bricha (+2 bunusové body za PS) a za 7.místo P.Skoupého.

    2)Rally Club Vidov CK                    1)Wave Action                    3)Rally Club Vidov

            2)Honza Brich                        1) Petr Pavlát                            3)Jirka Hadrava

 

 

Použité foto je od Tomáše Šeny, více jeho fotek ze závodu zde: https://tomas012.rajce.idnes.cz/28.RC_Rally_Tabor_9.6.2012

 

další fotky naleznete zde:

https://embie.rajce.idnes.cz/28._RC_Rally_Tabor

https://onemechb.rajce.idnes.cz/28._RC_Rally_Tabor

https://staal.rajce.idnes.cz/zavody_cerven_2012/

 

Griffin