6. RC Rally Lužnice

02.10.2013 18:47

 

Školní rok začal a v Táboře se opět roztočila kola závodních aut naplno. Ve dnech 13. - 14.9. se konal již druhý dvoudenní závod v Karvánkách u Soběslavi. Do závodu odstartovalo 25 závodníků. Na účastníky čekalo 14RZ, přičemž 6RZ se odjelo v páteční etapě a 8RZ v sobotu.

Do závodu nejlépe vstoupil Petr Pavlát následovaný Michalem Bouchnerem a třetím Jirkou Hadravou. Do noční sekce zbývaly 2 zkoušky, na kterých si rozdělily triumfy Michal Bouchner s Petrem Pavlátem. Do noční sekce vstupoval nejlépe Embie s 3 sekundovým náskokem před Peťákem a třetím Hadrem. Na čtvrtém místě byl Aleš „Alf“ Horák a až na pátém místě se ztrátou 17s Honza „pražák“ Brich.

V nočních zkouškách si nejlépe počínal Michal „Embie“ Bouchner, ale ze zimního spánku se probral i Honza Brich a připsal si jeden nejrychlejší čas. Noční zkoušky naopak vůbec nesedly „Hadrovi“ a do sobotní etapy šel s propastnou ztrátou 40s. Dvoukolky opanoval Jakub Jerhot před druhým Tomášem Šenou a třetím Jakubem Strouhalem.

Velkou odměnou bylo závodníkům grilované prasátko, klobásky, masíčko a v neposlední řadě výborné pivo.

Do sobotní etapy se vyspal nejlépe Hadr , který abstinoval, a to mu dalo vítr do plachet. Hadr doslova letěl jak ježibaba na koštěti a ztracené sekundy z nočních RZet umazával mílovými kroky. Po 10RZ mu patřilo již 3. místo se ztrátou necelých 22s na „Embieho“. Druhý byl i nadále „Peťák“ a na 4. místo se propadl Honza Brich, ke kterému se zezadu nenápadně přibližoval stabilně jedoucí „Alf“. V průběhu celého dne byl výborný catering, od masa až po dokonalé koláčky, za které bych chtěl za všechny účastníky poděkovat.

Důležité bylo ale rozuzlení celého závodu. Fantasticky si i nadále počínal „Hadr“, který ve 13Rz naložil druhému jezdci 10sec a byl včele již o 18s před „Embiem“. Třetí byl „Peťák“ a o čtvrté místo sváděl boj Alf s Honzou, který lépe vycházel pro Alfa. V závěrečné Power Stage nenechal „Hadr“ nic na pochybách a dojel si po fantastickém sportu pro vítězství. Parádně zafinišoval i „Peťák“ a posunul se na druhé místo před „Embieho“. Na následujících místech se již nic nezměnilo.

Ve dvoukolkách z osobních důvodů hned ráno odpadl Jakub Jerhot, a tak si pro výhru dojel Tomáš Šena před Zdeňkem Neuwirthem a třetím Kubou Strouhalem.

Po závodě došlo ke spoustě volnočasovým aktivitám, mezi které patřila koupačka v rybníku, a pro méně otužilé byla šlapací loďka.

Za celý realizační tým bych chtěl poděkovat a na všechny se těšíme již na příštím závodě v Humpolci!

J.Brich-články a rozhovory (RCRTGriffin, RCRTábor)