RallyTrophy: Monte-Carlo

11.04.2010 21:51

 Dnes se uskutečnil první závod 6thRC Rally Trophy- Monte Carlo, na němž nechyběl náš tým opět jen jednočlenná posádka.

Závod začínal neobvykle brzy- prezentace jezdců byla zahájena již v 7h, trénink pak byl zahájen v8h. Na start se postavilo 50 posádek jednotlivých vozů, které byly jako novinka pro tento rok rozděleny do několika kategorií a to: N4, WRC, F2, Historik. Jako první přejel startovní rampu Tomáš Lovčík a po něm další osádky v minutových intervalech. Bohužel se jelo pouze na jednu časomíru, což znemožňovalo jet dvě po sobě následující rozjížďky.

Na start se naše posádka postavila s vozem Škoda Octavia evoII, který je výsledkem Japonsko-České spolupráce a po havárii na Forest rally2009 v Českém Krumlově, při které byl dosti zdeformován zadek vozu, musel být tento vůz kompletně opraven, aby s ním bylo možno nastoupit na start.

Pro náš tým byl tento závod dobrým tréningem na nadcházející rally a ukázal dobrou stránku našeho vozu Tamiya TRF416wer(evo2). Vůz jel bez poruch a byla třeba jen běžná údržba a doplňování techniky o rady Radka Pavliše, který nám velmi pomohl.

Pro nás skončil závod na 22. místě, nejlepší umístění 19. místo v RZ.

 Závod se velmi povedl, ale celý den pršelo a tak byly technika i jezdci promočeni skrz na skrz.

 Jelo se na mokrém, špinavém betono-asfaltovém povrchu, který byl doplněn místy o hlínu, šotolinu a o kovové panely, ze kterých vykukoval sysel=oD. První rozjížďku vyhrál Radek Pavliš, který zajel velmi pěknou, hladkou jízdu, ale brzy se do čela postavili i další jezdci: Petr Pavlát, Aleš Čejchan a Tomáš Lovčík. Na paty jim ale šlapali i další jezdci, například David Broučil, Dejw Mišálko a další.

Nakonec to dopadlo takto: Historik: P.Pavlát,J.Heřmánek, S.Knespl; N4:D.Deputy, J.Zdražil,L.Pelda; WRC:A.Čejchan, Tomáš Lovčík, D.Broučil; F2:L.Eis, P.Molitor, K.Bistiaková Celkově:A.Čejchan, P.Pavlát, T.Lovčík

Foto a video přibudou co nevidět!