RC Rally Hrdlořezy 2010

22.05.2010 16:52

 Takže se dnes jel závod 3. RC Rally Hrdlořezy, který se jel v Hrdlořezech nedaleko Mladé Boleslavi na betonovém hřišti.

Závod, pokud by ráno pršelo, by byl zrušen, naštěstí pro nás ale nepršelo a dokonce bylo ráno hezky a svítilo slunce.

Na start se postavilo 17osádek vozů a dva z nich byly z našeho týmu: Pavel a Gandalf.

Pavel po nemoci byl spíše, jako doprovod Gandalfa a jako mechanik, přesto se ale po počátečních potížích s novým vozem (Subaru Impreza07) umístil na 9. místě celkově a 3. v kategorii junior.

Gandalf jel svůj první závod (Škoda 130rs) a na začátku měl potíže s elektronikou, ale po přeprogramování regulátoru a pár dalších úpravách elektroniky. Problémy s elektronikou se tím vyřešily, ale nastaly problémy s uchycením motoru, který měl stržený závit, což způsobovalo, že auto "zakopávalo" a nefungovalo zrovna nejlépe, ale po přemontování motoru vše pracovalo, jak mělo a do konce závodu nebyl žádný problém.

Pavlova Impreza 07 (TRF 416wer) fungovala bez problémů, ale protože byla použita komplet nová elektronika, tak se musela ráno naprogramovat, což se nepovedlo hned napoprvé úplně nejlépe, takže se musel regulátor přeprogramovat ještě jednou po několika odjetých RZ.

Závod se povedl a většinu dne bylo hezky, ale ukončil ho déšť, který smyl čáry nakreslené křídou a protože sprchlo už jednou předtím, tak došly křídy =oD.

Neboť nebyl čas na focení, tak alespoň několik fotek ZDE.