RCRKrumlov-1.RC Rally Winter Vidov

21.03.2010 16:51

 

 Tuto sobotu se uskutečnil již druhý závod započítávaný do Krumlovského šampionátu a kromě názvu neměla soutěž naštěstí se zimou nic společného.

na startu se ukázalo třicet osádek Rally speciálů a do první RZ vyjel jako první Tomáš Lovčík, který byl na tomto závodě brán, jako favorita a hned na začátku se ukázalo proč. Na dalších velmi dobrých umístění se usadili týmoví kolegové z Čisté, kteří zde byli, jako hosti. Radek Pavliš, který byl dalším favoritem se držel také vysoko, bohužel musel odstoupit z jednoho rychlostního testu, čímž získal náhradní čas, který ho posunul až na desáté místo celkově, kde zůstal až do konce závodu.

Závod vyhrál Tomáš Lovčík(HOBL) za ním Frantin Doležal(Čistá) a Dejv Mišálko(čistá).

 

Náš tým zde obhajoval opět pouze Pavel, kterého na závod odvezl náš týmový fotograf, kterému chceme poděkovat za odvoz do Budějovic a zpět do Prahy.

V závodě se na začátku dařilo a Pavel zajel pěkné třinácté místo, ale po několika celkem zdařilých průjezdech se tým opět přesvědčil, že za blbost se platí. V jedné RZ totiž kvůli neutažené matce kolo upadlo a protože sebou neměl jezdec klíč, byl z toho náhradní čas, což náš tým velmi mrzelo, ale díky snaze se Pavel nakonec vytáhl na 15. místo a to hlavně díky poslední RZ, kde zajel 11. 

Pořadatelé se na začátku závodu překonávali a připravovali perfektně tratě a nebyl na trati skoro žádný problém, bohužel v průběhu závodu se už tratě neuklízely a na tratích se povalovaly reklamy, které jsme pak pomáhali uklízet, aby měli všichni závodníci stejné podmínky na trati. Ale krom několika nezvládlých RZtách bylo po celý den krásně a pořadatelům nic jiného vytknout nelze, protože to byl moc pěkný závod, takže díky moc klucí!

Ještě byl na tratích jeden problém, za který ale pořadatelé nemohli. Tím problémem byly provázky na horní části trati vedle té boudy. Na tento problém prvně narazil Pavel, namotal provaz na kolo a to hned dvakrát!(pokaždé to byl jiný), ale dokázal ho z kola vymotat. To se bohužel stalo i Radkovi Pavlišovi, který ale namotal mnohem delší kus provazu a ten z kola nedokázal vymotat, přičemž o něj každou chvíli zakopával a díky tomu odstoupil z RZ.

Fotky a videjka jsou na stránkách RCT-Krumlov v sekci diskuze.

od našeho fotografa očekáváme fotky co nejdříve, ale nevíme, jak to s ním bude. =cD