RCTábor-1stRC Rally Světlá

13.03.2010 22:22

 Dnes se uskutečnil první závod započítávaný do táborského šampionátu na velmi kluzkém asfaltu a sněhu, za neustálého sněho-pršení.

 

Z našeho týmu se zúčastnil soutěže pouze Pavel a to se speciálem Škoda Fabia s2000 v barvách RCRT Griffin[38]

Na začátku soutěže se zdálo být vše v pořádku, dorazili jsme včas a stihli jsme i shakedown, na začátku soutěže se vůz překonával a zajeli jsme na16(nevhodné pneu) a 14(správné pneu) místě, ale v průběhu soutěže se ukázaly nedostatky nového, neozkoušeného vozu a především se to projevilo na třech nedojetých "erzetách" a několika pomalými průjezdy ala velorex(pouze na tři kola).

tím se doslova zakopali všechny naděje na získání nějaké lepší pozice a po smolném, perném dnu naše osádka skončila na 30.místě.

 

Sice díky rozvernému počasí byla celkem loterie zvolit to správné obutí, ale nakonec asi všichni jezdci zvolili to správné.

A nakonec všichni jezdci dojeli do cíle a přejeli cílovou rampu(někteří jen s pomocí vlastní síly).

 

Ale byl to bezva závodní den a i přes mnohé technické problémy a děsnou kosu to byl velmi pěkný závod a pro náš tým dobrý test techniky a trénink na další závody!

Tímto chceme poděkovat všem, co připravovali tratě a všem, co se na tomto závodě podíleli, jak pořadatelům, sponzorům, tak samozřejmně i jezdcům za příjemnou atmosféru.

Také se pokusíme zajet i další závody v táborském šampionátu, samozřejmě jen pokud to dovolí propustnost tratí a časový program RCRT Griffin.  

 

jinak výsledky jsou zde. 

foto se pokusím zítra nahrát na net a mělo by se objevit zde.

 

 výsledek pro náš tým zní takto: 1. rozmlácená přední pevná osa o hadici 2.rozmlácená kastle v místech předního ohybu blatníků(což se ale dalo očekávat) 3. zničený přijímač (ani nevím, jak se mi to podařilo)4.ohoblované hnací kolo(po jednom nezdařeném skoku) z tohoto závěru vyplývá pro naše mechaniky následující: je nutno zlepšit zakrytování, dále pak zlepšit uchycení motoru a namontovat jinou přední osu včetně jiného uchycení k podvozku a hornímu platu.